Massmedia

Provocerande omkörning?

2013-06-17 11:19 #0 av: Ikajo

En kvinna med sitt barn kör om en bil på E4:an. I bilen sitter tre unga killar, som inte alls uppskattade att bli omkörda.

Bilden har inget samband med artikeln.

Följande är ett kort referat av en artikel som går att läsas i sin helhet här.

I går eftermiddag (16/6) på E4:an strax utanför Gävle prejades en bil av vägen. Orsaken ska ha varit att de tre unga männen i bilen blev provocerade av att en kvinna med barn körde om dem. Männen föll dock på eget grepp när de också hamnade i diket. Kvinnan och barnet klarade sig utan större skador medan männen undersöktes på sjukhus för nack- och ryggskador.
Enligt polisen var inte männen drogpåverkade vilket gör handlingen än mer skrämmande och allvarlig. Föraren är nu misstänkt för försök till grov misshandel och vårdslöshet i trafiken. Bilen ifråga är beslagtagen och en förundersökning har inletts.

Tre unga män blir provocerade av att en kvinna kör om dem på en motorväg. Deras handlande hade kunnat leda till allvarliga konsekvenser. Det finns inget som kan förmildra deras omständigheter och de var fullt medvetna om deras handling.
Är kvinnor i trafiken så provocerande eller är det något annat som ligger bakom? Diskutera i kommentarsfältet.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2013-06-17 12:47 #1 av: Kimji

Ja så är det och det är för tragiskt. Det är ju också män som står för de flesta bilolyckorna så det är trist att vi kvinnor fortfarande anses som sämre förare.

Vad man kör kan också provocera. Jag har ingen bil och lånar ibland min plastpappas stadsjeep. Man märker ofta att speciellt medelålders män blir provocerade att en ung tjej kör en större och finare bil än dom själva gör.

Anmäl
2013-06-17 12:53 #2 av: Ikajo

Jag har fortfarande inget körkort så har faktiskt ingen uppfattning men jag har märkt att medelålders damer inte alltid är så uppskattade i trafiken.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2013-06-17 14:27 #3 av: Geru

könssterotyper + gruppbeteende = Katastrof

Könssterotyperna provocerar(inte kvinnans fel, självklart) och gruppbeteendet gör att de hetsar upp varandra. Det resulterar i väldigt dumma beslut från deras sida.

Anmäl
2013-06-17 14:29 #4 av: Gronstedt

#3: Fast hur kom drogerna in i bilden? De var ju tydligen INTE drogpåverkade.

Anmäl
2013-06-17 14:31 #5 av: Geru

#4 Löst det. Läste konstigt, tack för anmärkan! :)

Det spelar hur som ingen roll. Gruppbeteende bland killar som är osäkra och fyller i många sterotyper har en tendens att... bli explosiva.

Anmäl
2013-06-17 15:15 #6 av: Ikajo

Då ska du veta hur tjejer kan agera i grupp... tjejer kan vara helt fruktansvärda mot andra tjejer...

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2013-06-17 15:30 #7 av: Geru

O ja. Gruppbeteende är så väldigt ofta. Socialpsykologi är extremt intressant att studera :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.