Massmedia

Problem i Lund?

2013-06-17 11:30 #0 av: Ikajo

Tidigare i vår blev det uppståndelse när en kvinnlig student vid Lunds tekniska högskola protesterade mot sexistiska och homofobiska sångtexter. Högskolan verkar ha fler problem än så!

Bilden har ingen relation med artikeln.

En grupp manliga studenter i LTH har blivit avstängda från nollningen efter att ha trakasserat kvinnliga studenter. Problemet härstammar från en grupp som kallar sig Lug och är exklusiv för manliga studerande. Förra året uppmärksammades gruppen när en av medlemmarna hotade en kvinnlig student.
LTH:s ledning saknar verktyg för att göra något åt gruppen; "De beter sig som ett kriminellt gäng" är uttalandet. Gruppen är aktiv med kvinnoförnedring och andra uttalanden.
De utsatta kvinnorna är rädda och vågar inte anmäla efter att ha blivit hotade. För nu är enda åtgärden en avstängning ifrån höstens nollning då LTH och studentföreningen står maktlösa.

Läsa hela artikeln här!

Någonstans måste det finnas ett grundläggande problem vid Högskolan i Lund. Frågan vad. Diskutera i kommentarsfältet.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2013-07-05 13:19 #1 av: Murvel

Det lustiga är att ingen verkar känna till vilka "lug" är. 

Men visst finns det problem (även utanför detta lug), med sexism och rasism på lärosätena i Lund. Ibland som "nöje" eller "tradition" i spex med mera.. Vi behöver inga tjejer i spexen, för det är ju såå roligt när killar springer runt i kjol!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.