Veta mer

Solosex för Kvinnor (Del 1)

2013-08-08 18:06 #0 av: Ikajo

Det är den del av sex som det fortfarande talas väldigt lite om. Många kvinnor världen över har aldrig någonsin upplevt orgasm, inte med andra och ännu mindre med sig själva. Det trots att mycket forskning visar att det finns mycket positivt med solosex och orgasm.

Solosex, det som vanligtvis kallas onani eller masturbation, är något fullkomligt naturligt. Det finns tre främsta fördelar med solosex:

  1. Det är skönt
  2. Positiva hälsoeffekter
  3. Ger en möjlighet att lära känna sin egen kropp

Låt oss titta närmare på varje punkt.

1. Det är skönt

Behöver man egentligen säga så mycket mer? Att ha solosex är det bästa tillfället att bara njuta och slappna av utan en massa krav.

2. Positiva hälsoeffekter

Det finns flera bevisade hälsoeffekter av solosex och orgasmer. När man har sex frigörs flera hormoner som påverkar kroppen.

Serotonin - ett hormon som verkar antidepressivt och har positiva effekter på matsmältningssystemet.

Oxytocin - stärker immunförsvaret och ger i kombination med östrogen ett skydd mot bröstcancer. Oxytocin gör också att vår smärttröskel höjs.

Vid en orgasm så utlöses endorfiner och kortikosteroider, ämnen som har smärtstillande och avslappnande effekt. En orgasm är ett alldeles utmärkt sätt att bli av med både huvudvärk och mensvärk.

Sexuell njutning - med eller utan orgasm -  ger samma positiva hälsoeffekter som traditionell träning. Sex minskar fett och kolesterol i blodkärlen. Hormoner som frigörs under sex har också skyddande effekt på hjärtat.

3. Ger en möjlighet att lära känna sin egen kropp

Det här är definitivt en av de viktigaste orsakerna till solosex. Genom att experimentera kan man upptäcka vad man tycker är skönt och vilken sorts beröring som ger njutning. Viktigast av allt är nog att lära sig hur en orgasm känns. Det finns kvinnor som aldrig upplevt en orgasm. Ofta när man har sex, vilket i majoriteten av alla fall är med motsatta könet, i det här fallet en man, ligger fokus på partnerns njutning och mindre fokus på den egna njutningen. Just därför är det viktigt att utforska sig själv och sin egen kropp. Våga testa, Vad tycker jag är skönt? Hur känns det om jag gör det här? osv. Det finns ingen som kan tala om för någon annan hur en orgasm känns. Dels för att olika kvinnor upplever orgasm på olika sätt. Dels för att det är en känsla som är svår att beskriva om man inte upplevt den själv.

För helt ärligt talat, om du själv inte vet vad som är skönt, hur ska någon annan veta det?


I del 2 kommer vi gå närmare in på solosex i sig.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2013-08-08 22:05 #1 av: Persifone

Intressant läsning! Väntar på del 2!

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2014-04-06 12:06 #2 av: Lina Strindlund

jättebra artikel! Förlägen


Medarbetare på Rexkanin iFokus och Omplacering iFokus.

Mina största intressen är Hälsosam livsstil, Djurens välfärd och Kristen tro. 

Anmäl
2014-04-06 15:12 #3 av: Ikajo

Kul att ni tycker om den :-) hoppas ni gillar del 2 också!

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.