2013-08-20 13:09 #0 av: Ikajo

Kvinnlig sexualitet har varit tabu länge, kvinnlig njutning är fortfarande något det talas väldigt lite om. Många kvinnor världen över har aldrig uppnått orgasm, vare sig med partner eller på egen hand. En stor mängd kvinnor fejkar orgasm för sin partners skull. Så hur kan man gå tillväga för att börja njuta av sin egen kropp?

Man talar ofta om hälsoeffekterna av orgasm och vikten av solosex för att kunna njuta bättre med en partner. Mer sällan talar man om hur man ska nå dit.

Det finns inte ETT sätt att nå orgasm, vi är alla olika så givetvis så reagerar vi alla olika på olika saker!

Det vanligaste sättet är att på olika sätt stimulera klitoris. Klitoris är ett organ som har en enda uppgift: ge njutning. Klitoris är mycket större än vad som syns från utsidan. Från ollonet sträcker sig skänklarna neråt och inåt. Skänklarna består av svamplinkande vävnad som blodfylls vid upphetsning, på precis samma sätt som en man får erektion så är detta en kvinnas erektion. Det är också i samband med detta som en kvinna blir "våt". Klitorisollonet, den enda bit av klitoris som syns utanför kroppen, styvnar och blodfylls vid upphetsning och svarar då bättre på stimulans.

Stimulansen kan ske på många olika sätt, de finns de som kan använda en andningsteknik för att nå orgasm och det finns de som kan använda knipningar. Problemet är ofta inte själva stimulansen, problemet är att nå en punkt där stimulansen faktiskt leder någon vart. Vad många glömmer bort är att precis som i tvåsamt sex så behöver sinnet vara med för att man ska njuta.

Så vilka steg kan man ta för att njuta av solosex?

Ja, det är ingenting som kommer av sig själv, ofta måste man jobba lite på det för att få det att fungera. Följande steg kan vara en hjälp på vägen:

1. Wow, that's hot!

Första steget är att ta reda på vad man tänder på, vad man finner upphetsande. Det är behöver inte nödvändigtvis vara det skulle kunna tro att det är. Det kan vara sådant som man inte vill eller kan uppleva i verkligheten men som man släpper löss sin fantasi. Till exempel är det vanligt att bli upphetsad av tabun av olika slag, det betyder inte att man skulle vilja att det var på riktigt men i ens huvud kan man släppa loss en aning. Som exempel finns det en rätt stor grupp kvinnor som tänder på manlig homoerotika (vilket inte är underligare än män som tänder på kvinnlig homoerotika). Testa dig fram och se vad som passar just dig.

2. Visuell stimulans

För den som tycker att det är svårt att själv fantisera fram ett scenario som är upphetsande finns det en uppsjö av olika alternativ. En hjälp för att börja kunna visualisera och fantisera kan vara att läsa erotiska noveller/böcker. Textformatet tillåter oss att skapa en egen bild av vad som händer i berättelsen. Det är också fullt möjligt att pröva att skriva en erotisk berättelse själv. Det finns flera sajter på nätet för erotiska noveller och utbudet av erotiska böcker har ökat senaste åren.
Vill man inte läsa noveller finns det annat material man kan använda sig av. Inom japanska serieformen manga finns det flera genrer med erotiska och sexuella inslag. Det finns spel och filmer med sexuella inslag på nätet om man föredrar det. Fördelen med text eller seriebaserade berättelser är att de garanterat inte har skapats på bekostnad av någon annan.

3. Fantisera och iscensätta

Det här ett steg som man absolut inte ska stressa sig igenom, se till att ha gått om tid och att du inte kan bli störd.

Kvinnor har rent generellt ett större behov av en faktiskt, sexuell, situation än vad män har (generellt). Eftersom man inte har en partner vid solosex kan en iscensättning av en sexuell situation vara till hjälp. Det går helt enkelt till så att man spelar ut en scen som leder upp till sex, du själv spelar båda rollerna. Det kan kännas väldigt ovant i början men kan vara en stor hjälp för att nå första steget till upphetsning och i längden orgasm. Underskatta inte behovet av förspel bara för att du har sex med dig själv istället för någon annan.

4. Positionen är viktig

Det finns inte en korrekt eller ultimat position som garanterar att man får orgasm. Det gäller, precis som alltid, att pröva sig fram och våga pröva olika positioner. Rygg kanske inte passar dig, du kanske ska sitta upp, stå på alla fyra, ligga på mage, ligga på rygg med benen i vädret eller stående på ett ben i split. Det finns inget rätt svar annat att pröva sig fram. Olika positioner har olika fördelar och nackdelar, olika positioner passar oss olika väl. Till exempel kan ligga på mage göra det lättare att använda höfterna men det kan också begränsa annan möjlig rörelse.

5. Fysisk stimulans

Jag kan inte trycka hårt nog på den här punkten, det finns inget korrekt sätt eller en ultimat teknik man måste själv hitta det som passar en själv bäst!

Det betyder inte att man inte ska pröva sig fram och lyssna på andra för att tips och idéer. Likväl som folk prövar Kamasutra och andra tekniker kan man ta till vara på andras erfarenheter för sin egen del. Som jag nämnde tidigare i artikeln är det vanligaste sättet att nå orgasm stimulans av klitoris. Det betyder inte att det är enda sättet, ibland kan stimulans av brösten eller anus också ge orgasm, man kan också stimulera vaginan på olika sätt. Bra att komma ihåg är att vaginan omges av klitoris skänklar.

Det finns olika sätt att stimulera klitoris, man kan använda sig av tryck genom att använda en kudde eller liknande material. En del använder vatten, det vilja säga duschens massagestråle och liknande (se till att inte ha för varmt vatten, underlivet är känsligt). En del vill ha vibratorer. Man kan också med stor fördel använda sina fingrar för att stimulera klitoris, antingen utanpå eller innanför kläderna.

6. Undvik orgasmhetsen

Det finns ingenting som dödar lusten så mycket som prestationskrav. Det är lätt att börja känna att man måste få orgasm, då är det bra att backa ett par steg och fokusera på det som är viktigt. Det är trots allt bara dig själv du ska tillfredsställa.

Orgasmhets kan orsaka ångest och känsla av misslyckande, något som helt klart ställer sig i vägen för en orgasm. Istället för att fokusera på att du ska få en orgasm, fokusera på att njuta av dig själv. Kvinnor är utrustade med en fantastisk kropp som har alla möjliga sätt för att få oss att känna njutning. Bara klitoris har flest nervtrådar i hela kroppen, samlade på ett ställe, och deras enda uppgift är att förmedla njutning.

7. Träning ger färdighet

För varje gång du njuter, desto lättare blir det att njuta nästa gång. För varje gång du får en orgasm så ökar chansen att få en orgasm nästa gång. Man kickar igång funktionerna helt enkelt, kroppen lär sig känna igen situationen och signalerna vilket gör att det går snabbare och blir lättare ju mer man gör det.

Var därför inte rädd för att ha solosex ofta, så länge det inte gör ont eller orsakar besvär är det bara att ge efter när lusten faller på.

Många hinder för njutning kan överbryggas genom att ha sex regelbundet, vare sig om det är med sig själv eller någon annan. Till exempel kan sex efter klimakteriet få igång lubrikationen i vaginan igen vilket gör det lättare att ha sex. Njutningsfullt sex kan också överbrygga den tappade sexlust som p-piller och liknande kan orsaka.

Tumregeln är att alltid se till att man är ordentligt upphetsad, har man svårt med lubrikationen i början kan man använda glidmedel (vilket man kan använda annars också om man vill det) och att man ger sig själv den tid som man behöver.