Kategorin utan kategori

Välja kön?

2018-01-17 14:49 #0 av: vallhund

"Men okej. Säg att vi gör kön, men inte etnicitet, till något vi själva väljer. Vi frågar våra barn vad de känner sig som och ser till att de hamnar i rätt kategori, eller så skapar vi fler kategorier. Det kanske leder till större frihet för alla. Frågan är då vad vi gör med den halva av mänskligheten som föds med XX-kromosomer och som har gemensamt att de får bröst, vagina, mens och kan (oftast) bli gravida. Den grupp som riskerar i högre grad att aborteras, könsstympas, nekas skolgång, våldtas, giftas bort som barn, misshandlas i hemmet, få lägre lön, utsättas för sexuella trakasserier, diskriminering på arbetsmarknaden och utföra större delen av hemarbetet – ska denna grupp inte ha något eget namn alls?"

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wE8VAP/konet-i-knoppen

Mycket tänkvärd artikel.


ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-03-02 17:16 #1 av: Ikajo

Fast det där stämmer inte riktigt. Det finns intersexuella som har XX kromosomer men ändå utvecklat en manlig kropp. De la Chapelle syndromet. Överhuvudtaget så är intersexualitet en verklighet. Man räknar med att ungefär 1 av 100 000 har någon form av intersexualitet.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2018-03-07 09:10 #2 av: Salish

Bara ren och skär transfobi tbh.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.