Politik

Oliktänkande

2019-02-15 00:31 #0 av: Joel95a

Hejsan, jag är ny här på ifokus, och undrar vad ni har för uppfattning om nationalism? Det skiljer sig en viss skillnad mellan dessa ideologier, och jag försöker lista ut hur vi kan acceptera varandra bättre. Oliktänkande är något vi i Sverige behöver bli bättre på.

Anmäl
2019-02-15 17:06 #1 av: [Ay'e]

#0 Nu är jag inte det minsta feminist tvärtom jag är motståndare  men du skriver nåt väldigt bra, Oliktänkande är något vi i Sverige behöver bli bättre på.

Det kan jag hålla med dig om fullt ut  för oliktänkande är nåt som vi borde bli bättre på även om meningar går isär och diskussioner kan gå väldigt högt i tak så är det en utmaning och man lär sig om andras värderingar och ideologier även om man inte alls håller med varandra.

Något som blivit väldigt vanligt inom feministiska och vänsterextrema   grupper är att tysta andra som tänker olika och varför undrar jag när vi istället kan lära oss nåt av varandra och inse att vi är inte lika alla gånger,vi ser olika på saker och det är just det som utgör mångfald, mångfald är ett honnörsord som är positivt så varför inte lära av varandra oavsett man håller med eller inte.

Ingen kan göra om nån annan eller ta ifrån dom deras ideologier och det är det inte frågan om heller men att våga möta diskussion oavsett det är IRL eller på nätet utan att tysta andra det ger både kunskap och insikt i andra människors tankar och värderingar nåt vi borde ta till vara på för som jag skrev så lär vi av varandra oavsett vi håller med varandra  eller ej. 

Jag som icke feminist har läst på om ämnet för jag vill veta  och jag vill sätta mig in men jag förstår inte den ideologin alls tvärtom jag tar stort avstånd men jag har fått kunskaper med mig som jag har utbyte av i olika politiska sammanhang.

Jag brukar inte skriva på den här sajten eftersom jag är en motståndare till feminism men jag tycker du skriver så bra i orden oliktänkande är något vi i Sverige behöver bli bättre på och det håller jag fullständigt med dig om.

Anmäl
2019-02-18 22:19 #2 av: Ikajo

Nationalism är en ideologi som bygger på idén att det egna landet är bättre och överordnat. Det är också en ideologi som har starka kopplingar till fascism, nazism och rasism. Samtliga ideologier är emot olikheter och straffar oliktänkande.
Nationalism kommer också med idén om du är en landsförrädare om du inte lever efter de ideal som dess anhängare har bestämt. Dessa ideal är ofta rasistiska och grovt kvinnofientliga samt homofobiska. I mer våldsamma inriktningar kan detta uttryckas i dödligt våld.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.