Annons:
Etikettfilosofi
Läst 347 ggr
Tottenypan
2020-07-08 00:06

Pojkars "utanförskap"

Jag tror på jämlikhet, dvs. att ingen skall särbehandlas pga. kön, ras eller religion. Statsfeminismens jämställdhet, vilken idag är upphöjd till en samhällelig norm, förutsätter särbehandling och kvotering och står därför i rak motsatsställning till en verklig jämlikhet. Jag tror att de flesta av dagens män och pojkar känner av denna diskrepans, men även att dom har svårt att sätta fingret på var "felet" ligger. Att detta skapar frustration hos dagens pojkar är väl knappast något att förundras över? Att pojkarna får fler manliga förebilder i form av fler manliga lärare är ett sätt att komma tillrätta med problemet. Att avskaffa den i skolvärlden fullständigt implementerade genuspedagogiken är en annan väg att gå. (Det är nog också en förutsättning för att få fler män intresserade av läraryrket). Feminismen är till syvende och sist, ett särintresse som kämpar för kvinnors rättigheter. Att hävda att feminismen kämpar för en verklig jämlikhet är inget annat än hyckleri.

Annons:
Ikajo
2020-07-12 16:32
#1

Jämlikhet och jämställdhet är inte samma sak. Jämlikhet är bredare och tittar på andra faktorer. Jämställdhet är enbart mellan män och kvinnor. Den finns många inriktningar inom feminismen och inte alla har exakt samma ideologi. Jag själv till exempel är en feminist med akademisk bakgrund och använder mig av teorier kring sociala konstruktioner för att förklara båda vad jag tror är problemet och vad jag tror är lösningen. Det finns andra feminister som inte alls har samma bakgrund som mig och har helt olika åsikter.

Vad gäller utanförskap bland män och pojkar så är det inte feminismen skyldig. Snarare är det orsakat av det samhälle vi redan lever i, ett samhälle som inte har social jämställdhet. Det finns olika former av jämställdhet nämligen. I Sverige har vi juridisk jämställdhet. Det betyder att enligt lagen har alla, oavsett kön, lika rättigheter och skyldigheter. Däremot ligger vi efter med social jämställdhet, dvs den som finns mellan människor och är oberoende av lagar och regler. Det är där du hittar idéer kring manlighet och kvinnlighet, kring vad som är feminint och maskulint.

Utanförskapet du nämner beror på social ojämställdhet och sociala normer och förväntningar som sätter upp strikta regler för vem som får räknas som en man. Det är den giftiga manligheten och manlighetsnormen som orsakar ensamhet och utanförskap för män. Genom att män får lära sig att de inte ska visa känslor och inte visa sina mjukare sidor skapas ett samhälle där män har svårt att skapa relationer till andra människor. Något som börjar redan i skolåldern. Samma normer säger att det är omanligt att plugga och att ägna sig åt vårdande yrken. Som till exempel skolan.

Många av dagens feminister kämpar för att den giftiga manligheten och manlighetsnormen ska försvinna respektive förändras. Just för att det påverkar män och pojkar negativt, vilket i sin tur också påverkar kvinnor negativt då den giftiga manligheten ofta går ut på att förtrycka kvinnor. Alla gynnas av ett jämställt samhälle.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Tottenypan
2020-07-13 12:22
#2
Tottenypan
2020-07-13 14:28
#3

#1. " I Sverige har vi juridisk jämställdhet. Det betyder att enligt lagen har alla, oavsett kön, lika rättigheter och skyldigheter."

Lagstiftning

Män är den enda gruppen i Sverige som diskrimineras av lagen. Följande lagar behandlar män på ett sämre sätt än kvinnor:

  • En nybliven moder blir ensam vårdnadshavare om hon är ogift.
  • Kvinnor, men inte män, har rätt till statsbidrag när de organiserar sig (se ovan).
  • Pojkar får omskäras (se ovan).
  • I Socialtjänstlagen (5 kap. 11 §) står det: “Socialnämnden skall särskilt beakta att kvinnor som är eller har varit utsatta för våld eller andra övergrepp av närstående kan vara i behov av stöd och hjälp för att förändra sin situation.” Misshandlade män ska tydligen inte få samma hjälp och stöd från samhället.
  • Grov kvinnofridskränkning. Det finns inget i lagtexten som heter grov manfridskränkning, utan endast grov fridskränkning.
  • Kroppsvisitation av kvinna får utföras och bevittnas endast av annan kvinna. Bägge könen får kroppsvisitera en man.
  • Värnplikten är nu borttagen men ända in på 2010-talet hade vi en lagstiftning som tvingade män att ge ett år av sitt (kortare) liv till staten.

Källa: 

www.pellebilling.se/2009/06/feminismens-harskartekniker

#1. "Jämställdhet är enbart mellan män och kvinnor."

 Jämställdhet är i sig självt, ett "vagt och urvattnat" begrepp som i grunden kan ha olika betydelser. "Kvalitativ" jämställdhet betonar "lika villkor" och är i princip synonymt med begreppet "jämlikhet". Jämlikhet innebär att ingen skall särbehandlas pga. kön, ras eller religion. Det var detta kvinnorörelsen ursprungligen, och med rätta kämpade för. Kvalitativ jämställdhet eller jämlikhet, ser nog de flesta av dagens demokratisk sinnade medborgare som en självklarhet. 

 "Kvantitativ" jämställdhet däremot, betonar "lika utfall" och innebär synsättet att en "riktig jämställdhet" är uppnådd först när vi har en 50-50 fördelning inom alla samhällets områden. När det gäller feminismen, så ligger fokus här på "fördelningen" mellan könen. När det gäller socialismen, så ligger fokus här på "fördelningen" mellan klasserna. Ett grundläggande axiom här, måste i feminismens fall vara att det inte kan finnas några "relevanta" skillnader mellan könen. Endast så kan man motivera "kvotering och särbehandling", vilka i sig själva står i strid med en kvalitativ jämställdhet, dvs. kravet på lika villkor. Kvantitativ jämställdhet med "kvotering och särbehandling", ses nog inte som något lika självklart som kvalitativ jämställdhet, av dagens demokratiskt sinnade medborgare.

Att dagens statsfeministiska nätverksmatriarkat har lyckats utnyttjat denna paradoxala dualitet som finns inneboende i begreppet jämställdhet, till att införa en närmast total kvantitativ jämställdhetspolitik och dessutom har lyckats med att upphöja samma begrepp till en allt annat överordnad norm i hela samhället, är inget annat än en rejäl "backlash" för jämlikheten.

#1. "Vad gäller utanförskap bland män och pojkar så är det inte feminismen skyldig. Snarare är det orsakat av det samhälle vi redan lever i, ett samhälle som inte har social jämställdhet."

 Utbildning

Det är nästan dubbelt så många kvinnor som män som tar ut en examen från universitet och högskolor [5]. Läsåret 2017/18:

  • Kvinnor som tog examen: 42 089 st
  • Män som tog examen: 23 518 st

I skolan presterar flickor bättre än pojkar [6], och även när pojkar presterar lika bra på de nationella proven, så får de sämre betyg av läraren [6, 7].

Pelle Billing - Jämställdhet 2.0

-

 Så du du tror inte på att detta är "symptom" på en "kvantitativ" jämställdhetspolitik som bidrar till pojkars "utanförskap"?  Feminismen är till syvende och sist, ett särintresse som kämpar för kvinnors rättigheter. Att hävda att feminismen kämpar för en verklig jämlikhet är inget annat än hyckleri.

#1. "Däremot ligger vi efter med social jämställdhet, dvs den som finns mellan människor och är oberoende av lagar och regler. Det är där du hittar idéer kring manlighet och kvinnlighet, kring vad som är feminint och maskulint."

Du menar idéer av typen "mäns våld mot kvinnor"?

Det är inte svårt att bemöta fakta och fördomar. Det är bara jobbigt att ständigt behöva bemöta samma fördomar överallt. Särskilt när dom har blivit upphöjda till en samhällelig norm.

Fakta om hens våld mot hen!

Saxat ur "Medborgarförslag om jämställd ”Frideborg”-verksamhet."

"Betr våld/övergrepp är mörkertalen stora. Kanske är mäns våld/övergrepp mer vanligt förekommande? Men som framgår nedan är kvinnors våld/övergrepp betydande. Ett gott samhälle tar tag i viktiga problem även om de inte berör en majoritet.

Omfattningen av kvinnors våld/övergrepp visas bl a av följande underlag:

1 Enligt BRÅ rapport 2009:12 ”Våld mot kvinnor och män i nära relationer” är det relativt liten könsskillnad när det gäller utsatthet för relationsvåld. Kvinnor utsätter sina män för relationsvåld i ungefär samma omfattning som männen utsätter sina kvinnor. Mäns våld mot kvinnor tenderar att vara grövre och mer återkommande än kvinnors våld mot män. Kvinnors våld mot män tenderar att vara av mer psykisk karaktär än mäns våld mot kvinnor. Vidare kan man läsa: “Enligt vissa både nordiska och andra frågeundersökningar uppger lika många män som kvinnor att de blivit utsatta för någon form av partnervåld”. (När detgäller våldutsatthet i allmänhet är risken dubbelt så stor att män råkar ut för våld jämfört med risken för kvinnor).

2 I BRÅ rapport 2000:15 ”Barnmisshandel” anges att 1/3 av förövarna är kvinnor.

3 I BRÅ rapport 2008:23 (sidan 382-384) står: ”De små barnen misshandlas oftast av kvinnor som av åldern att döma sannolikt var deras vårdnadshavare… Sammantaget pekar detta mot att det är mödrarna eller andra kvinnor som tar hand om barnen som står för den största delen av misshandeln mot de mindre barnen”.

4 Att det förekommer sexövergrepp av kvinnor på barn kan man läsa om i DN 31 mars 2011 som ägnade ett helt uppslag åt ämnet. Bl a intervjuades Rädda Barnens chefspsykolog Olof Risberg."

Källa: www.pellebilling.se/2009/06/feminismens-harskartekniker

#1. "Många av dagens feminister kämpar för att den giftiga manligheten och manlighetsnormen ska försvinna respektive förändras. Just för att det påverkar män och pojkar negativt, vilket i sin tur också påverkar kvinnor negativt då den giftiga manligheten ofta går ut på att förtrycka kvinnor. Alla gynnas av ett jämställt samhälle."

"Den giftiga manligheten"? Hör du inte själv hur du låter?

Den norska socialpsykologen Berit Ås myntade begreppet härskarteknik 1976, och beskrev då även fem vanliga varianter. En härskarteknik är en form av social manipulation som tillåter en dominant grupp att behålla sin position i en formell eller informell hierarki.

Feminismen är ju den dominerande teorin på könsfråge-området, till den grad att det i princip inte finns någon annan välkänd teori. Därmed så skulle det vara intressant att utforska huruvida feminismen använder sig av härskartekniker för att försvara sin dominanta ställning.

Låt oss gå igenom de fem olika härskarteknikerna, och undersöka om de används av feminismen:

  1. Osynliggörande. Feminismen osynliggör fördelar med den kvinnliga könsrollen och nackdelar med den manliga könsrollen. Hur ofta pratar man om att män förväntas göra de farliga jobben ute i samhället? Eller att den kvinnliga könsrollen ofta ger en nära och varm kontakt med ens barn?
  2. Förlöjligande. I feminismens tidevarv är det OK att kalla hårt arbetande medelålders män för gubbslem, och inget protesterar när män förlöjligas i reklamfilmer.
  3. Undanhållande av information. Viktiga forskningsresultat tas inte med när man ska driva feministisk kamp, t ex forskning om partnervåld samt sanningen om lönegapet, osv.
  4. Dubbelbestraffning. Som jag skrev om i förra inlägget så kan varje situation tolkas som manlig förtryck. Om det finns fler nakna manliga statyer så är det ett tecken på att mannen är norm, och om det finns fler nakna kvinnliga statyer så är det objektifiering av kvinnans kropp.
  5. Påförande av skuld och skam. Män anses vara skyldiga till könsrollernas uppkomst, trots att det finns långt bättre historiska förklaringar. Män anses förtrycka kvinnor, trots att det finns problem med både den manliga och kvinnliga könsrollen.

Slutsatsen kan inte bli annan än att feminismen själv använder sig av de härskartekniker som man utåt sett fördömer."

www.pellebilling.se/2009/06/feminismens-harskartekniker

Tottenypan
2020-07-16 23:04
#4

Jag diskuterar mäns och i synnerhet pojkars "utanförskap" i statsfeminismens Sverige. Jag diskuterar hur en i skolvärlden fullständigt implementerad genuspedagogik, vilken står i direkt motsatsställning till en riktig jämlikhet, gör pojkarna frustrerade och samtidigt skrämmer bort männen ifrån läraryrket.

Att i denna kontext, ensidigt hävda att det enbart är förekomsten av "låga kvinnolöner", som skrämmer bort männen från läraryrket, låter i mina öron som en helt normal "politiskt korrekt" analys i statsfeminismens Sverige. Feminismen har ju som bekant tolkningsföreträde på verkligheten idag. Det kanske är just det som är problemet?

Tottenypan
2020-07-16 23:10
#5

Huvudansvaret för att ge barnen grundläggande demokratiska värderingar, så att dom kan fungera socialt i en grupp människor, ligger på föräldrarna. Men här har även skolan ett visst ansvar för att "förvalta pundet", då det faktiskt är där som barnen tillbringar huvuddelen av sin vakna tid i just stora grupper. Man räcker upp handen när man vill säga något. Man avbryter inte, utan låter andra prata till punkt. Man sitter inte och knappar på mobilen, vare sig i klassrummet eller i matsalen. Man tar inte till fysiskt våld, annat än i rent nödvärn, om man hamnar i konflikt med andra människor osv. 

Det måste också ingå i en demokratiska fostran att lära sig att andra människor faktiskt kan ha en annan åsikt om saker och ting och att man i en så hög utsträckning som möjlig, faktiskt måste  respektera detta, även om man inte håller med i sak. 

Det jag vänder mig emot, är en "politiserad" skola, där barnen får lära sig ideologiskt laddade värderingar, som står i strid med de värderingar som jag har som förälder. Som liberal  är jag exempelvis för jämlikhet, då det är ett centralt begrepp inom den liberala ideologin. Jag vill inte att skolan skall lära mina barn att jämställdhet är en självklar, nödvändig förutsättning för en demokrati, då begreppet egentligen har sina rötter inom den socialistiska "liturgin". Detsamma gäller för de mer eller mindre förvirrade genusteorier, som man nu försöker implementera hos barnen som en självklar och grundläggande sanning.

Upp till toppen
Annons: